JOm JOin Butik INspirasihana

PENYUSUAN UMMI

Lilypie Breastfeeding tickers

ULANGTAHUN PERKAHWINAN

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

INSYIRAHKU SAYANG

Lilypie First Birthday tickers

NAJWANKU SAYANG

Lilypie Third Birthday tickers

JANGAN TINGGAL SOLAT

JANGAN TINGGAL SOLAT

JOM TUTUP AURAT

JOM TUTUP AURAT

Islamic Clock

Islamic Calendar

About Me

My Photo
INSPIRASIHANA
Ipoh, Perak, Malaysia
KAMI MENJUAL TUDUNG DAN KERONGSANG SECARA ONLLINE..DAPATKAN HANYA YANG TERBAIK DI BUTIK INSPIRASIHANA
View my complete profile

Inspirasi Wanita

Saturday, March 15, 2008

PostHeaderIcon PERGOLAKAN POLITIK SEMASA

Pada 8 Mac 2008 yang lalu..jelas menunjukkan perubahan yang besar kepada corak kepimpinan kerajaan kita....Justeru ..perubahan ini seharusnya menjadi satu titik tolak yang menyedarkan para pemimpin negara sama ada daripada pihak kerajaan atau pun pembangkang untuk merealisasikan manifesto masing-masing dan memenuhi hajat serta harapan rakyat...

Janganlah pergolakan politik yang melanda hampir setiap negeri pada hari ini bakal mengorbankan masa depan rakyat...

Letaklah kepentingan umum lebih besar daripada kepentingan dan keuntungan diri sendiri...belajarlah daripada kesilapan yang lalu dan perjuangkanlah harapan rakyat dengan rasa penuh amanah dan bertanggungjawab....

Jangan samapai marah pada pemimpin lain atau pun rasa marah pada parti lain sampai sanggup menggadaikan kepentingan bangsa dan agama...khususnya anak jati negara ini iaitu melayu dan Islam...jangan sampai tergadai hak-hak istimewa orang Melayu..

Ayuh....bangunlah bersatu pemimpin-pemimpinku...buanglah yang keruh..ambil lah yang jernih.....

Agar nasib rakyat dan ummat terbela....semua terus bersatu padu...dan hidup aman dan harmoni...usaklah bergolak lagi...teruslah memimpin dengan amanah dan bijaksana.. (",)

2 comments:

ronstudios a.k.a Abdul Hadi said...

Assalamualaikum..

Bagaimana pemimpin lemah akan berjaya jika diberi kuasa dan mandat oleh rakyat? Sounds great? Tapi fikirkanlah semua, bile rakyat memberontak, di kata 'beruk'. Susahnya menjadi sebuah negara demokrasi. Demokrasi terpimpin bak kata P Ramlee, saya fikir. Di luar sana, non malay bertepuk tangan melihat gelanggang politik melayu yang seolah - olah meruntun kegagalan kerana rasuahnya, ketidak adilan nya, hukuman nya, dan segala-galanya. Mmg betul hidup ini haruslah mengikut peredaran zaman, tapi tidakkah kita perasan saudara baru mula confius kepada nama Islam..agak sensitif utk di bahaskan, tapi saya rase pemilik blog ini dan pembaca diluar sana faham apa maksud saya "...confius dengan nama Islam". Hadharah Islamiah adalah sebetulnya. Tamadun itu dipandu oleh Islam.

Wahai politikus-politikus semua, bawalah rakyat mu ini lebih-lebih lagi pemilik asal negara ini (melayu) menikmati negara yang lebih indah daripada melihat kancah peperangan politik yang semakin meruncing, segarkan lah kami dengan idea-idea yang bernas, perancanganmu yang bagus agar kami boleh nikamti dinegara sendiri. Bawalah nama Islam itu ke tempat yang lebih tinggi dan kita mohon kepada ALLAH S.W.T agar Malaysia kekal aman damai, makmur sejahtera, terjalin muhibbah bersatu padu menentang musuh dan penderhaka...


p/s: Owner, kalau komen ini agak berbahaya, jangan approve, just baca sahaja. Tapi kalau ok, accept sahaja. Tapi, saya rase tak de masalah pun.

NURUL HANA said...

Abdul Hadi...terima kasih di atas komen anda yang konsisten...semoga semua harapan rakyat di negara ini akan direalisasi kelak....Insya Allah...kita berdoa semoga ada suatu perubahan yang membina kesejahteraan hidup bukan lagi penindasan hidup golongan susah..

Jom Beli Tudung Online (",)

BICARA INSPIRASIHANA

ARTIKEL-ARTIKEL INSPIRASIHANA

Kaunter Pengunjung

PENGUNJUNG INSPIRASIHANA